2009/04/20

Szállást keresek

Sokáig gondolkodtam, megírjam-e ezt a történetet, de úgy döntöttem, itt a helye.
Ádámtól és Évától fogom kezdeni, hogy teljesen érthető legyen, de azért nagyon hosszú nem lesz.
Szóval az alapszituáció a következő: Egy négy hálószobás házban lakom. A házinénivel (P), az osztálytársammal (A) és a házinéni elvált, alkoholista exférjével (D).
D történetesen használtautó-kereskedő, s mint ilyen természetesen megpróbált eladni nekem autót. Igyekeztem udvariasan nemet mondani és elmagyaráztam, hogy két oka is van, amiért nem veszek autót. Az egyik, hogy nincs rá szükségem, (iskolába vonattal megyek, dolgozni meg gyalog), másrészt amíg a sulira nem raktam össze a pénzt, nyilván nem fogok venni egy autót, amire nincs is szükségem. Erre felajánlotta, hogy támogatna engem anyagilag némi szexuális ellenszolgáltatás fejében.!!!! Azt hittem viccel egészen addig, míg másfél hét múlva nem kérdezte a válaszomat. Természetesen nemet mondtam, ezen nem kellett gondolkodni. Döbbenetemben és felháborodásomban viszont elmeséltem néhány embernek a sztorit. Ő ezt hónapokkal később visszahallotta. Azóta nem beszélünk. Ez alapvetően nem lenne gond. Egy, P-vel történő veszekedése keretében (nem ritka), viszont leordította az én fejemet is. Köpni-nyelni nem tudtam. Nem vagyok hozzászokva, hogy ordítanak velem.
Mint kiderült, felháborodott azon, hogy én hogy merészeltem, elmeséli az ő ajánlatát és P nővéréhez ment panaszkodni, hogy milyen sérelem érte. Vigasz helyett azonban csak jó lecseszték, hogy egyáltalán hogy fordulhatott meg a fejében ilyen gondolat, és nehogy már sajnáltassa magát, hanem tessék vállalni a felelősséget a tetteiért. Javára legyen mondva, egy percig nem tagadta (tudtommal) az ajánlatát.
Az ordítozós jelenet után (ez két hete volt) P elvitt magával, nem hagyott egyedül vele a házban. Állandóan viszont nem lehetek vele. Állítólag nincs mitől félnem, de akkor sem érzem magam biztonságban többé itt.
P-nek mondtam, hogy költöznék, azt mondta, ezek után az öreg költözik, várjak még pár napot. Ugyan tudtam, hogy csak időt akar nyerni arra, hogy lenyugodjak, de vártam. D-vel természetesen továbbra sem beszélünk, azonban, ha a közelben vagyok és hallom, egy megjegyzést azért elejt, miszerint: kurva. Az osztálytársammal meg élvezettel tárgyalják ki az újabb fejleményeket. Ma például azt, hogy elpanaszkodtam P-nek a kurvázást. Nem gondoltam, hogy figyelmeztetni fogja az öreget, hogy álljon le, de -sajnos- megtette, olajat öntve a tűzre.
Az én helyzetem tarthatatlanná vált, mielőbb mennem kell. Nem mert küldenek, hanem, mert kiutáltak. Apró adalék, hogy ahogy korábban írtam A-val is voltak egymással problémáink. Most ismét berágott. Azon túl, hogy nem hagytam lemásolni az egyik házimat, nem tudom, mit követtem el. A egyébként nem csípi D-t, de most összefogtak.
Vidám az élet. :(
Többen mondták férfi ismerőseim, hogy ilyesmit nem mond el az ember senkinek. Én azonban úgy gondolom, hogy pont ez a szőnyeg alá söprő, félrenéző magatartás az, ami lehetőséget ad, sőt bátorítja az ilyen magatartást. Ez a féreg legközelebb meggondolja, zaklat-e valakit. (Nem csak az ajánlat volt, időközben is több kisebb szexuális tartalmú megjegyzést kaptam.)
Hát ez van. Ha lesz erőm megírom ugyanezt angolul is.
Aki tud kiadó szobáról a 67-es villamostól nem nagyon messze, az kérem, segítsen.

10 megjegyzés:

Hella&Krisz&csajok írta...

Szia,

Sztem jól tetted, hogy elmondtad! Remélem, minél hamarabb találsz másik szállást.

Szép napot,
Hella

Erika írta...

Szia Encók! Nagyon jól tetted, hogy szóltál! Én egy percig sem maradnék! Vén kéjenc majom! Nehogy neked legyen lelkifúrdád a történtek miatt!! Remélem hamar találsz magadnak másik albérletet!! Majd szorítok! Puszi! E!

Gabcsi írta...

Szia!


Elég megdöbbentő a dolog! Nem irigyellek, és remélem mielőbb találsz új otthont magadnak, ahol remélhetőleg nem lesz ilyen ember a közeledben?!


Gábor

P írta...

Szia!

Elég rosszul hangzik a dolog, szerintem is teljesen jogos volt, hogy elmondtad. Esetleg egy bekapcsolt diktafonnal/mobillal a zsebedben rákérdezhettél volna, hogy konkrétan hogy is gondolja, csak hogy legyen valami a kezedben. Ha jól gondolom, amit a fickó csinált, tulajdonképpen bűncselekménynek számít.
Remélem, hamar fogsz találni másik szállást, ahol nincs ilyen ember.

Üdv:
Tamás

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...

Szerintem megint nem voltál őszinte sem magaddal, sem az olvasó közönségeddel. Nyilvánvaló, hogy nem mondtál el mindent, különben a háziúr, és az osztálytársad nem lettek volna ilyen dühösek. Elő a farbával, mi történt még közted és a háziúr, vagy esetleg az osztálytársad között.

András írta...

Helló Encók,

szerintem ne csak a 67-es villamos környékén keress szállást. Inkább át kelljen szállni kétszer...

krisz írta...

Szia, van valami valtozas? Talaltal mar masik szallast? Gondolom nem en vagyok az egyetlen olvaso aki aggodik.

Fiziék írta...

Helló! Nos, csatlakozom a fentiekhez, helyes, hogy elmondtad másoknak is én is megtettem volna, ez olyan felháborító dolog, hogy nem is tudtam volna magamban tartani! Én akkor is elköltöznék, ha D költözik. Már csak az osztálytárs miatt. Mindig feszült lesz a helyzet.
Szóval várjuk a fejleményeket!

Agi írta...

Jesszus, le vagyok maradva a blogolvasással, csak most jutottam ide. Ha vmi miatt tarthatatlanná válik ott a helyzeted és úgy adódik, hogy sürgősen el kell jönnöd, akkor megvan a számunk, átmenetileg szerintem ez is jó lenne, bár messze van mindenféle villamostól (CBD-be menő vonat van, állomás kocsival kb. 2 percnyire) Szurkolunk, remélem megoldódik a dolog a lakótársaiddal.