2009/07/28

Langham

Az iskolámnak szerződése van a Langham Hotel, Melbourne-nel, hogy fogadjanak minket 128 óra szakmai gyakorlatra. Ebben a negyedévben ennek a gyakorlatnak az ideje van.
Az első 16 órámat a cukrász részlegen töltöttem és borzasztóan élveztem. Különösen a délután 4-5-től este 10-ig tartó időszakot, mikor a cukrászmesterrel kettesben voltunk csak a konyhán, így sokat tanulhattam. A "normál" cukrászokkal ellentétben ő egy csomó dolgot bízott rám. Jó-jó, hát lassacskán haladtam, de azért elkészültem mindennel. Jókat beszélgettünk és sokat kérdeztem. Jövő héten tartjuk a büfénket, ami a legnagyobb vizsgánk. Ott is a cukrászaton leszek. Addig még egyszer megyek a hotelba, és igyekszem majd kifaggatni a mestert, hogy a rám eső részt hogy is lehet igazán jól csinálni, mire figyeljek oda, ilyesmi.
Várom már a vizsgát is (szeretnék túl lenni rajta) és a következő alkalmat is, mikor a szállodába megyek. Néhányan úgy fogják fel, hogy ingyen dolgozunk nekik, én lehetőségként arra, hogy tanuljak és lássak egy igazán nagy konyhát működés közben. A többiek beszámolójából is úgy látom, hogy azokra akik akarnak és nem kétbalkezesek, bíznak komolyabb munkákat. Szóval jó ez. A tanulást továbbra is élvezem, jó eredményeim vannak, a tanárok általában szeretnek (teacher's pet vagyok). :)
Melbourne-t is szeretem, egyáltalán nincs honvágyam. Most, hogy az étterem, ahol dolgozom, bezárt 6 hétre, egy kis szabadidőm is van. Jól jön ez is. :)

1 megjegyzés:

Sinorovits Zoltán írta...

hello!

Én Sinorovits Zoltán vagyok és itthonról, Balatonfüredről írok neked. Olvasom a blogodat és hasonló dologba szeretnék belevágni mint amin te is végig mentél. Én is a vendéglátásban dolgozok szakácsként bár e mellett pincér és cukrász végzettségem is van. Több hete töröm a fejem és nem tudok aludni mert vacillálok, hogy mit tegyek...maradjak (aminek hosszú távon nem lenne értelme) vagy megpróbáljak kijutni és elkezdeni egy új életet...? még fiatal vagyok és semmihez sem kötött...mindössze 20 éves:)ha esetleg tudnál nekem választ adni pár kérdésemre, persze ha időd engedi azt megköszönném! Viszont szeretnék ez esetben egy E-mail címet elkérni ha nem gond. vagy inkább megadom az enyémet sinor19@freemail.hu

Előre is köszönöm!