2010/11/03

Külsőségek

Ausztrália más világ. Nagyon különbözik Európától. Nem egy kiforrott, hagyományokkal rendelkező társadalom. Megkockáztatom, hogy a fegyencmúlt még mindig érezteti hatását.
Attól, hogy extrém módon nézel ki, még kaphatsz munkát, lehetsz jó szakember. Ezzel sokan élnek is.
Ausztráliában nagy divat a testmódosítás. A tetoválás, a piercing és a legújabb divat a fülcimpa kinyújtása egyre nagyobb karikák behelyezésével.
Nekem a tetoválások tetszenek. (Van is.) Nem mind, de sok. Az egész kart, lábat, testet fedők és a feliratok általában nem, de a kisebb darabok nagyon is. Ha szép a minta, szépen van megcsinálva szerintem nagyon mutatósak tudnak lenni. Még a "ribancrendszámok" is. :) A nagy, színes tetoválásokat sokszor nehéz kivenni, és egész közelről kell tanulmányozni, ha látni akarod, mit is ábrázol. Egyszer láttam egy fiút, akinek a teljes karja tetoválva volt fraktállal. Na az olyan volt, hogy először azt hittem ing van rajta, aztán rájöttem, hogy nem, és csak ámultam. Nagyon jól nézett ki.
A piercingek egy része is tetszik. Az orrpiercing például nagyon szép, ha szép az orr, amibe teszik. (Kár, hogy én nem bírnám elviselni.) Pár napja láttam egy lányt, akinek az arcán lévő gödröcskékben volt (vagy azok helyén). Jól állt neki. Mint sok mindenből, ebből is a kevesebb sokszor több. Ha sok van, az már nem tetszik. Amikor látok egy agyonpiercingelt egyedet karikával az orrában, mindig az jut eszembe, hogy lehetne láncon vezetni, mint egy ökröt. :) Gonosz vagyok, tudom. :) Ami még nem tetszik, amikor egy fiú/férfi köves fülbevalót hord. Tessék megmaradni a karikánál, playboy nyuszinál stb, a kövek a nőket illetik! :)
Ami egyáltalán nem tetszik, viszont egyre sűrűbben látom, az a fülcimpa kitágítása. Ez már a dokumentumfilmekben sem tetszett. Valamelyik afrikai törzsnek a szokása eredetileg, ha jól emlékszem.
A következő külsőség, amit említek, csak egy hétre szól. Ez a nők kiöltözése a lóversenyre.
A hölgyek szeretnek ilyenkor koktélruhában és kalapkölteményben pompázni. Ezzel alapvetően nem is lenne baj, csakhogy ezeket a ruhákat nem elég felvenni. Viselni is tudni kell(ene). Ez már problémásabb. Aki egy üzemben dolgozik a futószalag mellett és általában farmerben meg melegítőben jár, az slampos lesz koktélruhában is. Tegnap munka közben jó alkalmam volt megfigyelni sokukat. Volt, akin egy szép narancssárga ruha volt, a sminkje meg rózsaszín, jó erős rúzzsal. Agyon is csapta az egész megjelenését. Egy másik hölgy úgy nézett ki, minta átszabatta volna a pongyoláját az alkalomra. A kiöltözöttek nagy része feszengett és kényelmetlenül érezte magát. Félreértés ne essék, én sem tudnék viselni ilyen ruhát, de legalább nem is veszem fel.
Azt már nagyjából megszoktam, hogy reggel munkába menet a kiskosztümhöz edzőcipőben vannak a nők. Bent az irodában majd átveszik. (Mondjuk jobban nézne ki, ha balerinacipőben mennének be dolgozni.) De egy férfinek öltönyhöz edzőcipő? Hát ennyire kényelmetlen az ő cipője is? És magas a sarka? Sokszor látok egymáshoz sem stílusban, sem színben/mintában egymáshoz nem illő ruhadarabokat hordani. Igénytelenségnek mondanám. Pedig nem drága itt öltözködni, ha nem ragaszkodsz az új ruhákhoz. "Opshopokban" fillérekért cserélheted le a ruhatárad.
Az utolsó témám a kövérség. Melbourneben rengeteg a kövér ember. Ha turistaként jössz, lehet, hogy nem tűnik fel, mert nem ezt nézed, de pár hét után elkezd szemet szúrni. Említettem néhányszor, hogy kövér voltam, szóval tudom milyen érzés (Európában) kövérnek lenni. Én igyekeztem olyan ruhákat hordani, amik az "ápol és eltakar" kategóriába esnek. Sokat hordtam nadrágokat és tunikaszerű felsőket. És mit látok itt? Tegnap egy szép arcú fiatal lány olyan combokkal, mint a derekam, testhez simuló miniruhában. Sokszor látok minden kis hurkát mutató szűk ruhában meglehetősen testes nőket, férfiakat ing alól kilógó pocakkal. Nem tudom eldönteni, hogy az önbizalmuk nagy-e, vagy az önkritikájuk hiányzik, de ízlésük biztos nincs.


5 megjegyzés:

krisz írta...

Meg ha nem is esztetikus nekem tetszik, hogy itt mindenki azt vesz fel amit akar, ami neki tetszik. Meg a koverek is. Nem szolnak meg erte ha kilog a hurka, es nem is neznek meg erte. Hogy ez onbizalom-e, nem hiszem, inkabb a tarsadalom elfogad es ebbol te sem csinalsz tobbe igy problemat.

Encók írta...

Nekem is tetszik, hogy ez egy elfogadó társadalom. Naná! Ez nálam valószínűleg a savanyú szőlő tipikus esete. :(

Zafi írta...

"Aki egy üzemben dolgozik a futószalag mellett és általában farmerben meg melegítőben jár, az slampos lesz koktélruhában is."

Bocs, de ez úgy ahogy van hülyeség. Nem lehet álltalánositani! Én takaritottam, mégis még takaritós cuccban is a koleszos lányok savanyúan néztek rám, olyan csinosan festettem benne,mert tudtam úgy öltözni,kihozni belőle nekem a legjobbat, és nem egy nálam is fiatalabb fiúnak tetszettem meg. Az izlés az vagy van , vagy nincs valakinek, ahogy stilusa is. Ez nem munkától függ és nem is pénz kérdése.

Encók írta...

Tudtam, hogy kiverem a biztosítékot ezzel a poszttal... :( Ha valakinek van tartása és ízlése az bármiben jól mutat. Az ízlés meg a stílus sőt a tartás is neveltetés (példamutatás) kérdése azt hiszem.

agica írta...

Szamomra visszataszito, ha egy nagyon tulsulyos ember kiemeli a hurkait. Amikor a nagyseggu no gatyaja lejebb csuszott es meg arra sem kepes, hogy felhuzza, az a kesz.
Az elonyos oltozkodest a brisbane-iek sem ismerik. Az embernek sztem tudnia kell, hogy mi az, ami jol all neki es mi az, ami nem elonyos.