2013/02/04

Ismet a bevandorlasrol

Jo reg nem irtam mar arrol, mi tortenik epp a bevandorlasi maceram korul, ugyhogy itt az ideje.
Azzal kell kezdenem, hogy 4 honapot kidobtam az ablakon. Nagyjabol azt az idot, amit eddig  Perthben toltottem.
Ezt ugy sikerult elernem, hogy nem minden informacionak voltam a birtokaban. Mert ugye, magamnak intezem, igy nincs, aki tanacsot adjon. Ha valamirol nem tudok, az a vizumomba kerulhet.
Szoval szeptemberben beadtam az erdeklodesem az orszagos hivatalhoz, es vartam a sult galambot. Kaptam egy levelet november vegen, hogy nezzem at jol, mert, ha abban tobb ponot szamolnak, mint ami jar, akkor kapasbol elutasitjak a vizumkerelmet, ha beadhatom egyaltalan. Atneztem, es kijavitottam ket dolgot. Egyreszt csak az a gyakorlati ido szamit, amit a szakmai papir kezhezvetele utan kaptam, itt 5 pont csuszas volt, masreszt az iskolai vegzettseghez csak azt kell beirni, amit el is akarok ismertetni es felhasznalni bevandorlasi celra, itt is volt 5 pont. Ezeket szepen javitottam, most mar teljesen jo az erdeklodes, amit beadtam. Es vartam tovabb. Az ausztralia.net-et egy idoben nem olvastam, idohiany es egyebek miatt. Hiba volt. Szerencsere ujra kezdtem, es par nap utan belefutottam egy olyan informacioba, ami pont ram vonatkozik. Az ugyanis, hogy az orszagos szervezethez beadtam az erdeklodest az szukseges, de nem elegseges feltetele az allami szponzoracionak. Az allamhoz is be kell adni. Ezt azon melegeben potoltam, irtam baratoknak, hogy felhasznalhatom-e oket referenciakent, es beadtam a jelentkezesemet. Par nap mulva bementem a hivatalba, megkerdezni, hogy kb mennyi ido is az elbiralas, amire egy meglapo, 30-35 munkanapos valaszt kaptam. Ennel en tobbre szamitottam. Szoval 2 hete bent van a kerelem, es most megint varok. Persze, egy kis informarcio morzsa most is elokerult, megpedig az, hogy a munkaajanlatomat e-mailben be kell nekik kuldenem. Mivel egyebkent is volt pontositani valom, egyszerre letudtam azt is. Munkaajanlat es szerzodes elkuldve. Abbol lehet kis kavar, hogy ezek a papirok legalabb egy evre kell, hogy szoljanak, de az egy ev szeptember vegetol ketyeg a munkaajanlatban. Ha kerik, tudok uj munkaajanlatot kerni mostani datummal, de hogy mivel kell azt bizonyitanom, hogy a mostani szerzodesem/munkahelyem meg 1 ev mulva is meglesz, azt nem tudom. Limit nincs a szerzodesben, teljes munkaideore, hatarozatlan idore szol, a fonokomet felhivhatjak, azt fogja mondani, hogy elegedettek velem.
Szoval most meg 4-5 het varakozas, azutan kiderul, hogy kapok-e allami szponzoraciot, es azzal egyutt lehetoseget, hogy beadjam a vizumkerelmet.
Eddig 13 evem van abban, hogy bevandoroljak Ausztraliaba. Most, hogy a procedura a vegehez kozeledik (igy, vagy ugy), egyre kevesbe turom jol a varakozast. Nagyon komoly hangulat-ingadozasaim vannak. Sokszor legszivesebben feladnam az egeszet, maskor meg azt nezem, mennyi ido alatt tudok osszegyujteni annyi penzt, hogy egy kis lakast vehessek magamnak, illetve a kezdo reszletet befizethessem. A kornyezetem segito szandeku, akik ismernek, es vegigkovettek az utam, altalaban biztatnak, es hisznek a sikerben. En is. Mindent megtettem, ami elvaras volt, elvileg mindennek megfelelek, ami kell.
4-5 het mulva jelentkezem. Szoritsatok! :)

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Encók!

13 év! Te jó ég, és én még a 17 hónapos várakozást találtam soknak...

Na de meg lesz az a PR, csak legyél még egy kicsit kitartó. Ne (csak) az ausztralia.net-et olvasd, hanem mondjuk a pomsinoz.com-ot, ott sokkal több infót össze tudsz szedni, ha már ügynökre nem akarsz küldeni.

Ha megvan a state sponsorship, akkor már csak hetek kérdése lesz minden... Sok sikert!

HoriFTC

Juanita írta...

Ezen a ponton már tényleg kár volna a feladásra gondolni, szorítunk!!!

Unknown írta...

Szia!

Ha feladod az álmaidat, akkor önmagadat is feladtad.

Kéz és lábtörést.

laaci

Unknown írta...

Sikerülni fog! Tarts ki!

Pudlee írta...

Szia!

Drukkolunk mi is!

Ildi & Zoli

András írta...

Szorítok :-)