2013/02/11

Porog

Na, most nem panaszkodhattok, akad frissites. :)
Mult hetfon hivatali munkaido utan kuldtem be a hianyzo papirokat Nyugat-Ausztralia bevandorlassal foglalkozo szervezetehez. Kedden jott egy ertesites, hogy elkezdtek foglalkozni az ugyemmel. Hurra. :) Szerdan jott egy email, hogy megvan az allami szponzoracio (!!!!!!), 28 napom van arra, hogy alairjam a megallapodast es visszakuldjem. Ez masnap megtortent. :)
Elvileg mar meg kellett volna kapnom a meghivot a vizumra, de ezzel kicsit keslekednek. Idokozben megkertem az erkolcsiket mind Magyarorszagrol, mind Ausztraliabol. Az atfutasi ideje ezeknek 2-3 het, addig ugysem tudom beadni a vizumkerelmet, szoval raerek reklamalni, hogy ugyan vigyek mar fel a rendszerbe nominalast, hogy az orszagos rendszerbol megkapjam a meghivot.
Azt is kideritettem, hogy a megkevo bankkartyaimmal nem foom tudni kifizetni a vizumdijat. Nem penz nincs ra, atutalni tudnam, de csak kartyaval lehet fizetni, azoknak meg a maximum limitje alacsonyabb, mint a vizumdij. Hitelkartyat kell kerni. De vajon megadjak-e ugy, hogy augusztusban lejar a vizumom? Igen, van ilyen kerdes az igenylolapon. Meg, minden tovabbi nelkul, epp csak addig ervenyes a kartya, amig a vizumom. Sebaj, majd kerek ujat, ha lejar. :)
Hitelkartya amugy arra is jo, hogy az ember osszehoz egy hiteltortenetet maganak. Az meg a jelzalog-elbiralasnal fog majd jol jonni par ev mulva.
Sinen vagyok. :)

4 megjegyzés:

Csumby írta...

Minden banknal van olyasmi kartya hogy DEBIT CARD, ami dombornyomott es barmifele internetes vasarlasra hasznalhato (ugyanugy mint egy credit kartya), annyi kulonbseggel, hogy az a kartya a hetkoznapi szamlad egyenlegebol von le a tranzakcio vegrehajtasakor, azonnal.

Encók írta...

Tudom, van is ilyen kartyam, de a limitje nem eleg, es nem lehet eleg magasra emelni. Emellett, ahogy irtam, jol fog jonni a hiteltortenet. Ido kerdese volt csak, hogy hitelkartyat igenyeljek.

Unknown írta...

De jóóó! :)

András írta...

:-)