2014/07/09

Szokasos harom-havi

Ugy tunik 3 havonta ragadok billentyuzetet.
Ennek alalvetoen az az oka, hogy elem a hetkoznapokat es nem sok minden tortenik.
Kiveve az elmult 3 honapot, abbol is az utobbi masfel volt meglehetosen suru.
Eloszor is munkahelyet valtottam. Jobban keresek, joval kevesebbet dolgozom. Jol hangzik, ugye? :)
Sajnos megis cseberbol vederbe helyzet, mert iszonyu sok a politikai jatszma. Az egesz konyha atgondolatlan, szervezetlen, nem erzem jol magam. Volt egy chef, aki nem tudom, mit csinalt, annyit tudok csak a tenykedeserol, hogy az etelek alapanyagara 50% korul volt (30% a megengedett felso hatar), amivel igencsak vesztesegesse tette a mukodest. Jott egy masik chef, az csinalt par ujitast, hipp-hopp lement az alapanyagar 30%-ra. Mivel meg mindig vannak olyan rendezvenyek, amik a regi menuvel, regi arakkal mennek, meg mindig veszitunk a rendezvenyeken. Behivtak egy konzultans chefet, hogy tervzze meg az uj menut (mar ez ment, mikor en kezdtem), igy az o nevevel lehet reklamozni a helyet. Viszont, mivel a hires chef neve a huzoero, nyilvan nem akarja, hogy olyasmi menjen ki, ami nem megfelelo. Ezert aztan havonta egy hetre megszallnak minket az emberei (2 fo). No, ezekbol az egyik vaskalapos erosen. Csak a fonokuk eteleiben tudnak gondolkodni, mindent ellenoriznek, kijavitjat, megtanitjak, ha valami nem ugy van, ahogy kellene. Eddig ez rendben is van. Csakhogy egyaltalan nem torodnek azzal, hogy az alapanyagar alacsony maradjon es nyeresegesen uzemeljunk. Mikor a fonokom nem engedelyezte, hogy az egyikuk a boltbol hozzon salatat az egyik etelhez (valaki elfelejtette megrendelni, masfele salata volt a hazban), kiakadt. Rohant is panaszkodni, mire a fonokomet kirugtak. Na, most ez az ember veszi at a konyhat, amig nem talalnak masik head chefet. En meg szepen csendben keresek masik melot.
Volt nalam latogatni a tesom es a baratnoje. Nagyon jo volt. Mivel tudtam, hogy jonnek, eleve ugy vallaltam el a melot, hogy egy hetet kivettem az elso honapban. Megneztuk Perth-t nappal es este, mentunk bortonlatogatoba, ettunk egy sorgyarban, elmentunk egy Ausztralia allatait bemutato parkba, ahol simiztunk kengurut, koalat, wombatot, gyikot, kigyot, etettunk madarat.
Elmentunk homokduneket nezni, meg sivatagot, ettunk frissen fogott homart, es lattuk az oceant egy parszor. Minigolfozni is mentunk egy kis botanikus kertbe. Eltelt az egy het gyorsan, en visszamentem dolgozni, de a hazibacsim vitte meg a tesom ket napig ide-oda, majd en kaptam szabadnapot es punnyadtunk kicsit.
Aztan engem allampolgarra avattak. Nagyon jo volt, hogy a tesom itt tudott lenni, es megoszthattam vele ezt a napot. Kaptam kis oshonos novenyket, meg egy kulonleges egydollarost is, amit kifejezetten az uj allampolgaroknak vernek abban a penzvedeben, amit egy hettel korabban latogattunk. Mindjart be is kellett jelentkezni a szavazo-nyilvantartasba, es adtak egy kis brossurat arrol a varosreszrol, ahol lakom (teruletileg kb fel Pest, de lenyegesen kevesebb lakoval). Masnap a tesom elutazott.
Az utolso nagy dolog, hogy vettem egy autot. Vadi ujat. Pirosat. :) Mar egy ideje nezegettem, hogy kellene auto, nagyon kellene. Onallobb is lennek, meg melozni is konnyebb lenne kocsival jarni, meg egyebkent is. Nezegettem a hasznalt autokat. Nem akartam ugy jarni, mint par evvel ezelott, hogy veszek valamit nagyon olcson, aztan par honap mulva kimulik. Szoval olyat kerestem, ami megbizhato, viszonylag keves km-t futott, kis auto, jo varosba es konnyu parkolni. Amiket lattam, nem engedhettem meg magamnak. :( Itt a gazdasagi ev vege junius 30-a, szoval eddigre kell az osszes eves tervet teljesiteni. Ez a nagy learazasok idoszaka , alkuldni is lehet sok mindenbol, mert a boltosok kicsit kenyszerhelyzetben vannak. Igy tortent, hogy a Toyotanal egy olyan akcio volt, hogy 1%-os thm-re adtak kocsit. Az alapkamat olyan 3-4% korul van. A megtakaritasi szamlam 3,5%-kal kamatozik. A hulyenek is megeri. Igy aztan uj autom lett, nem hasznalt. :)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Encok!

Na, gratulalok az uj autohoz!
Akkor abbahagytad a mototorozast?

Udv: Csabi

Unknown írta...

Szia Encok,

Vegig olvastam a blogod mar sokadjara. Gratulalok az allampolgarsaghoz:)!

Udv:
Nora, Melbourne

Encók írta...

Szia Csabi, igen, a koz es a sajat biztonsagom erdekeben abbahagytam. :)

Szia Nora, koszonom. :)