2006/02/10

Falak

Jaj-jaj… Már megint beleütköztem valamibe… Most olvastam, hogy ahhoz, hogy a SIR vízumot SI-re lehessen váltani, két feltételnek kell megfelelni: legalább 2 évet ritkán lakott területen kell tölteni. Ezzel nincs is baj, a másik feltétel az, hogy legalább 12 hónapot abban a szakmában kell dolgozni teljes munkaidőben, amivel a vízumra pályázott az ember. Kétségeim vannak afelől, hogy Adelaideben egynél több főállású angol-magyar fordítóra lenne szükség… Nem én vagyok az egyetlen, aki ilyen módon szeretne kijutni… Nem akarok olyan helyzetbe kerülni, hogy kijutok, aztán nem tudom teljesíteni a vízumfeltételeket és 3 évvel később el kell hagynom az országot. Ezt viszont csak úgy tudom elkerülni, ha még itthon nem egy, hanem három év gyakorlatot szedek össze. Kemény dió. Van időm rágódni rajta. Monjuk úgy másfél év… :-) Február végén tervezem leadni a jelentkezésem a NAATI-hoz. Április vége-május eleje jó lenne a vizsgára.
Angolórán áttértünk arra hogy írásban fordítok nagyjából 250 szavas szövegeket. Nem sok ilyen alkalom volt eddig, de minden átmentem volna a vizsgán szerintem. Bizakodom. Ha nem sikerülne, akkor majd csak akkor próbálom újra, mikor már Angliában leszek és egy kis „speakinget” is magamra szedtem. Nem túl jó érzés, hogy bár minden nehézség nélkül olvasok könyveket angolul, megszólalni alig tudok.
Hétvégén Reggeli megkapja a mikrocsipjét és az újabb veszettség elleni oltását. Április közepén-végén, pedig az ellenanyag-teszthez viszem vérvételre. Ezek után majd csak az útlevelét kell kiváltani és ősszel vihetem is Angliába. Szerencsére, ha minden papír rendben van, ott nem kell karanténba mennie. A másik cica már nincs velem. Sajnos nem lehetett lakásban tartani, így levittük a nagymamámhoz a kertbe. Azóta nem láttuk őt, de biztos vagyok abban, hogy befogadta valaki.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szió!
Drukkolok, hogy a vizsga sikerüljön!:-) Félelmetes, mennyi mindent kell intézni a kismacsekkal. Jó lenne, ha mindnhol uazok a szabványok működnének, és azokat oda-vissza el is fogadnák az egyes országok; egy csomó herce-hurcától megkímélnék mind a kedvencet, mind a gazdit..
Üdv/Márti