2010/02/18

Coffee shop project

Az iskola igyekszik az életre készíteni fel minket. Ennek része, hogy ebben a negyedévben meg kell terveznünk egy coffee shopot. Na nem csak úgy, hogy kb. így néz majd ki, ez lesz a menün, és hasra ütve beírunk valamit, hanem mindent bizonyítékokkal alátámasztva, hogy mit honnan szerzünk be, beférnek-e a cuccok a kiválasztott helyiségbe, megfelelnek-e az előírásoknak, kész üzleti tervet kell lerakni, amivel oda lehetne menni egy bankba, hogy kérem, én ezt szeretném csinálni, adjanak nekem kölcsön. Szerencsére nem egyedül csinálom, hanem 8-an vagyunk a csapatban, így le lehet osztani a feladatokat, és mindenki testhezálló munkát kap. Van köztünk egy designer, aki egy olyan helyre kis rajzot rittyentett az elképzelt belsőről, hogy leesett az állunk. Van, akinek van egy pizzashopja, ő tud hozni egy csomó árat és beszállítót onnan, egy srác, akinek az angolja ugyan elég gyenge, de az ebayt kutatja a berendezések után, amikre szükségünk van. Én a szabályozásoknak nézek utána (tegnap 160 oldalt olvastam át!!!), amit nekünk kell a hatóságok felé produkálni, azt megírom, és az egész dokumentációt én rakom össze (40-50 oldal az elvárás). Mondtam, hogy megcsinálom a ppt-t is, de a miután a tartalom megvan, a designer lánynak kellene befejeznie. Másfél órában kell majd előadnunk magunkat, hogy mit tervezünk, miért ott nyitjuk, ki a célközönség stb. Kicsit félek tőle, de élvezem is.
A csoport elég demokratikusan működik, mindenki hozza a maga részét, aztán megbeszéljük, hogy jó-e, tetszik-e mindenkinek. Azért csoportvezető kell, annak kineveztem magam, a többiek meg nem tiltakoztak. :) Kicsit sem vagyok vezető típus, dehogy. :D
Az új osztályomban többségben vannak a thaj-ok. Ők nem is nagyon keverednek senkivel. De legalább csendben vannak akkor is, ha egy kukkot sem értenek, és inkább szünetben támadják meg a tanárt kérdésekkel, nem az órát tartják föl. Van pár koreai, velük nincs gond, kevés kivétellel jól beszélnek angolul, és a legjobb, hogy van egy amerikai és egy skót osztálytársam is. Hát velük aztán lehet gyakorolni. :) És hát ugye a fehérek összetartanak, egyből a szárnyaik alá vettek. :D A skót srác még értelmes is! Olvas, vannak gondolatai, jókat lehet vele beszélgetni és vitatkozni. Azt hallottam róla korábban, hogy nem fogadja el mások véleményét és nem tisztel senkit. Nekem eddig nem ez a tapasztalatom. :)
Jövő héten egy történelmi vezetőről kell kiselőadást tartani. Beírtam magam hétfőn a második csoport első emberének, a tanár meg mondta,, hogy ejnye, miért is nem akarok 8-ra menni, és elsőként beszélni. Hát átírtam magam. Nem tudom, ez miért jó neki, én tanárként jobban szeretném, ha a jobb diákok mintegy felüdülésként napközben, és nap végén kerülnének sorra. Na persze, így biztos lehet abban, hogy 8-kor ott lesz az első ember és megtartja a prezentációt, nem kezd már ott csúszni a dolog. :) Csapatépítés címszóval megyünk sziklát mászni (a belvárosban fedett helyen). Már nagyon várom. Élvezem a sulit nagyon!
Holnap kellene megkapnom az IELTS eredményét, de nem fogom. Minőség-ellenőrzés ürügyén visszatartják az eredményeket. Valahogy az az érzésem, hogy a vizsga tisztaságát kérdőjelezték meg. Merthogy nekem nagyon könnyűnek tűnt. Ugyanakkor, mikor nekem nem volt mit csinálnom, nézegettem, konkrétan láttam, hogy a mellettem ülő srác 32-34 kérdésre tudott csak válaszolni a 40-ből a readingen. (Azt nyilván nem láttam, mit írt, csak hogy addig van egyáltalán kitöltve a válaszlapja.) Hát nem t'om, én biztos nem csaltam. :) Remélem, tényleg csak minőség-ellenőrzés, és hamarosan megjön az eredmény, anélkül nem tudom a következő lépésem megtenni.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia, sok sikert a projekthez. Készülünk hozzád Melbournebe és éppen egy Coffee Shopban gondolkodunk. Lehet, hogy hamarosan találkozunk egyszer ?