2010/09/02

Várakozás

Sok mindenre várok/unk mostanság.
  • Közel 2 hete beadtam a papírjaimat a szakma-elismertetés első lépéséhez. Még kb. 5 hét, mire elbírálják. Ettől függ, hogy pályázhatom-e az ideiglenes lakosi státuszra.
  • Várunk a választási eredményekre. Azt körülbelül lehet tudni, hogy mire számítsunk, ha marad az előző kormánypárt, ha a másik párt alakíthat kormányt sok újabb bizonytalansági tényező jön be.
  • Várom, hogy kijöjjenek azok a listák, melyek leírják, hogy az egyes államok mely szakmákat szponzorálják. Ha a szakma-elismertetésem lezajlik, ettől függ, költözöm-e.
Ausztráliának alapvetően az a célja, hogy munkaadók szponzoráljanak bevándorlókat, de megfigyeléseim szerint eléggé ki van szolgáltatva a bevándorolni vágyó a munkaadójának. Sokat nem ugrálhat. Ha az állam szponzorál, sokkal nagyobb az egyéni mozgásszabadság.

Az iskolából 3 hét van még hátra. Várom is, meg nem is. Hiányozni fognak néhányan, a tanulásból viszont kicsit elegem van már. Már lógtam is!!! Egyébként is elvesztettem a legjobb tanulói státuszomat. Egy szingapúri csaj sokkal stréberebb, mint én. :)

Nincsenek megjegyzések: