2012/02/17

Gyorsjelentés

Péntek este, szigorúan munkaidő után elküldtem a papírjaimat a bevándorlási hivatalnak. E-mailen is, meg az online rendszerbe is feltöltöttem. Munkaidő után, szóval aznap már nem tudtak elkezdeni foglalkozni vele, de még bőven benne voltam a 28 napban, ami vasárnap este járt le. Na, ma reggel kaptam e-mailt, hogy elbírálták tegnap, és megkaptam. Ez utóbbi nem okozott meglepetést, minden követelménynek megfeleltem. Szóval ketyeg a másfél év. Ez a biztos, amit még maradhatok. Bepánikolva ezen a tényen gyorsan megcsináltam a Job Ready Programhoz a kis online kurzust. Semmi, de semmi új infót nem adott az eddig tanultakon túl, sőt. Munka etikáról pedig szó sem esett, holott az az egyik fő része kellett volna, hogy legyen. Sebaj. Kb. 3-4 órába telt, hogy végigolvassam az anyagot és 6 percembe a vizsga utána, bár 1 órát adnak a 15 kérdésre. Az egész csak lehúzás. Nem nagyon lehet megbukni. Ki van ez találva jól.
Mivel most kerültem át a reggelire, idő kell, míg belejövök, meg mindent megtanulok. Március vége-április elejére tervezem a munkahelyi vizsgát. Egy szerdai napra, mikor csak az új főnököm meg én vagyunk. Se head chef (bár ő nem zavarna), se executive chef  11-ig (ő bezavarhat).
A reggelit amúgy szeretem. Két elég nagy problémát sikerült felismerni, mindkettő az indiai kollégával kapcsolatos. Nevezetesen, nem értjük egymás akcentusát, ami ugye kissé hátráltatja a kommunikációt, másrészt se nem tiszteljük egymást, se nem bízunk egymás munkájában. Szóval ellenőrizzük egymást és belekotyogunk egymás munkájába, amivel időt pazarlunk, de úgy gondoljuk hogy okosabbak (tapasztaltabbak stb) vagyunk a másiknál, és a minőség-ellenőrzés szellemében megy. A chef de party kicsit vissza akar venni a srác önbizalmából, az enyémet meg nem erősíti, rajta van az ügyön. Azt mondta, ha esélye lenne, megszabadulna a sráctól, de nem igen van. Rajtam kívül ő az egyetlen, aki soha semmi mást nem csinált, mint a saját részlegét. Ideje lenne váltani.
Közben nézegetem az időpontokat az újabb nyelvvizsgára. Április végére van betervezve. Most, hogy ez az online kurzus letudva, koncentrálhatok arra. Nagyon nincs kedvem hozzá, de nem választás kérdése.
Minden egyéb szép és jó. :)

Nincsenek megjegyzések: