2012/08/26

Gyorsan, gyorsan

Hétfőn bejött a vállalat igazgatója, beszélt kicsit a head cheffel, aztán engem hivatott. Kérdezte, mi a legkorábbi időpont, mikor tudok menni Perthbe. Október 5-e. Nem, az nem jó, 29-én már ott kellene dolgozni. A chef elenged, 27-én lenne az utolsó napod itt. Hű, mondom ez szép és jó, de hol fogok lakni? (Pár napra volt ajánlatom szállásra barátoknál, de ezt neki nem kellett tudni.) És hogy szervezem meg az összes cuccom átvitelét? Miért, sok cuccod van? Hát mondom, ott fogok lakni, nyilván azt akarom, hogy ott legyenek a cuccaim, és igen, sok van. Abban egyeztünk meg, hogy a cuccaimat utánam küldik, amint találok "állandó" szállást. Lakótársam beleegyezett, hogy maradhatnak a dobozok pár hétig, ő beengedi a szállító cég munkásait.
Repülőjegy megvéve, egy hostelben (backpackers-nek hívják itt) a szállás 1 hétre lefoglalva, csomagolás folyamatban.
Búcsúzkodni nem ngyon van időm, kifújni magam meg még annyira sem. Hétfőn még dolgozom itt, szerdán meg már ott.
Arról, hogy ott mit fogok csinálni, sejtelmem sincs. Nyilván főzni, de hogy milyen részlegen, milyen típusú ételt, azt nem tudom. Lehet ázsiai, francia, modern, klasszikus, étterem, vagy bankett, húsok, halak, zöldségek, előételek stb. Nagy a választék. Amim van az egy név, egy cím, egy telefonszám.
Az egész nagyon izgalmas, és ijesztő is egyben. Nem tudom pontosan, miket mondott rólam a chef, de nagyon jókat, szóval az elvárások is magasak lesznek, nem tudom, meg fogok-e felelni.
Szomorú és csalódott is vagyok, mert sokkal egyszerűbb lett volna, ha tudok maradni, ahogy ígérték.
Várom a nagy "kalandot" és tudom, hogy jó lesz ott nekem.
Ja, mielőtt valakinek az jutna eszébe, hogy ha ilyen gyorsan kellek, akkor biztos baromi jó lehetek, nem erről van szó. Ez az étterem nyitás előtt áll, össze akarják kicsit szoktatni a személyzetet és egyszerre tanítani be mindenkit. Ez az egyetlen ok, amiért másfél héttel előbb kell kezdenem.
A levél érkezése a szakmaelismertetőktől a költözésem utáni héten esedékes. Hagyok itt felbélyegzett borítékot a lakótársnak és megkérem, küldje utánam azonnal. Amint az a papír a kezemben van, el tudom kezdeni az állami szponzoráció kérvényezését. A pontjaim épp hogy csak elegek, és minél előbb lépek, annál nagyobb az esély, hogy sikerül.
Mostanában kicsit megcsappant a hitem abban, hogy fogok tudni maradni. Sokszor játszom a gondolattal, hogy feladom. Úgy tűnik, hogy olyan álmot kergetek, ami mindig egy kéznyújtásnyira van, de soha nem elérhető.
Most egy ideig nem lesz bejegyzés. Nem lesz internet és az új munka is lefoglal majd. Pár hét múlva Perthből jelentkezem.

4 megjegyzés:

Csabi írta...

Van az Auspost-nam utankuldesi szolgaltatsa, $10 korul van egy honapra. Ok inteznek mindent, nem kell mast megkerdned, aki lehet elfelejti feladni par napig stb stb... http://auspost.com.au/personal/mail-redirection-and-mail-hold.html

Encók írta...

Igen, tudom, de ezt a levelet az előző címere fogják küldeni, ami a mostanira van irányítva. Az utánküldött levelet még tovább utánküldeni annyira nem egyszerű. Kell hozzá a lakótárs.
És igen, próbáltam bejelenteni a TRA-nál, hogy költöztem, de nem vezették át a rendszerükben.

Hella Seres írta...

Szerintem igenis jónak kell lenned, ha ennyire kellesz. Nyilván helyben is találtak volna valakit, ha csak valaki elég lenne. Legyen önbizalmad!

És ne add fel! Meg fogod csinálni! Másoknak is sikerült, Te se vagy rosszabb náluk! Hajrá!

Névtelen írta...

Szia,

Asztamindenit, nem semmi vagy.
Pár napja bukkantam a blogodra, mert nálam is elszakadt a cérna, betelt a pohár a mi kis hazánkkal és elkezdtem érdeklődni a lehetőségekről a kijutáshoz. Vagy 2 nap alatt olvastam el az egész blogot elejétől a végéig. Nem nagyon tudtam félretenni annyira érdekelt a történeted.
Le a kalappal előtted, hogy egyedül végig tudtad csinálni ezt az egészet és még mindig jönnek az újabb és újabb kihívások.
Az új meló Perthben nagyon nagy lehetőség a továbblépésre. Egy új helyen az elsőnek felvett emberek jobban tudnak később is érvényesülni, hiszen az új kollégákat majd nektek kell betanítani. :)
Soha ne add fel. Mindig van megoldás, csak rá kell találni. Kitartás!!!

Légy szíves add meg az email címedet, írnék egy privit ha nem gond.
Az enyém: gabesz777@freemail.hu

Üdv:
Gábor