2010/09/13

Fogorvos

Hát eljött ez is. Mielőtt kijöttem, rendbe tetettem az összes fogam, de az már két éve volt. Szerdán azt vettem észre, hogy beszakadt az egyik fogam egy lyuk felett. Semmi előjel, semmi fájdalom. Egyből érdeklődtem ismerősöktől megbízható fogorvos után. Két elérhetőséget kaptam, gyors rákeresés a neten, és hívtam is az egyiket. Ez volt pénteken, hétfőre kaptam is időpontot. Juhé.
Dokibácsi megnézte, és azt mondta, kicsit megfúrja, aztán röntgen és meglátjuk kell-e gyökérkezelni. Itt elkezdtek száguldani a gondolatok a fejemben, mert ha gyökérkezelés lesz, az drága, az sem biztos, hogy ki tudom fizetni, de ha meg kell csinálni, akkor meg kell csinálni. És inkább most, mint később. Ugyanakkor, ha akkora a baj, csak fájna, nem? Márpedig nem fáj.Egy ici-picit sem.
Ezen elagyalgattam egy darabig, aztán láttam, hogy már tömi is a lyukat. Nem is értettem. Kérdeztem, mi van, akkor nem lesz röntgen? Ő: azt hittem, nem fogom látni, de láttam, hol a vége, elég a tömés. OK. Az azért gyanús, hogy erősen nézegette a frissen tömött fogam párját a másik oldalon. Kb 3 éve az ugyanúgy a két fog közötti résben lyukadt ki. Nem mondott semmit. Csak remélni tudom, hogy most minden rendben.
A tömésem 2-4-szer került többe (átszámolva), mintha Magyarországon csináltattam volna meg maszek fogorvossal de lényegesen olcsóbb volt, mint amire számítottam. Ausztrália hírhedt a horrorisztikus fogászati árairól.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hülyeség összehasonlitgatni az otthoni és itteni fogászati árakat. Itt a fizetések és életszinvonal is máshol mozog. De ezt neked is tudni kéne. Másrészt, ha hozzáadod egy átlagos repjegy árát a tömésedhez, már mindjárt nem biztos hogy megéri az átváltásokban gondolkodni.....Nem beszélve az otthoni fogászati felszereltségek silány mivoltáról.

Emo es Gergely írta...

Nekem is volt gondom a fogammal, igaz nem itt hanem az UKban, de hidd el jol tetted hogy megcsinlatattad! Szornyu amikor faj!

Az elotttem levo megjegyzesehez, csak annyit irnek, miert ne lehetne osszehasonlitani az otthoni arakkal...az en magan fogorvosom otthon kivallo, es nagyon jol felszerelt rendeloje van, es szinten nagyon jo minosegu kellekekkel dolgozik!

Encók írta...

Már miért lenne hülyeség? Olyasvalakinek, aki épp készül kijönni, vagy csak gondolkodik rajta, hogy jöjjön, jó lehet tisztában lenni az árakkal. A fogorvos még az ozziknak is drága itt. Sokan kötik össze a nyaralást a fogászati beavatkozásokkal. Egy gyökérkezelés simán 3000+ dollár.
A magán fogorvosoknak meg nagyon jól felszerelt rendelőik vannak Magyarországon is. Legalábbis a Dunántúlon, ahova sok nyugati jár a fogát megcsináltatni.

Eszti írta...

Kedves névtelen, mellékesen megjegyezném, hogy 2008-ban nekem még repülőjeggyel együtt is olcsóbb volt a gyökérkezelésem, mintha itt csináltattam volna meg. Még úgy is, hogy van magánbiztosításom. És nagyon jól felszerelt fogorvosi rendelőben voltam.