2008/10/20

Kirándulás

Azzal kezdem, fantasztikus volt. Aki nem szereti az ilyen beszámolókat, az ne is olvasson tovább. :)
Először is felmentünk a Melbourne-t övező hegyek egyikére, ahonnan szép időben jó messze ellátni, a városra is rálátni. Ez kb 1 órányi autókázásra van tőlünk. Míg kiértünk a városból, lakott és kevésbé beépített területek váltották egymást. Egyszercsak kiértük a közigazgatási területről, de a kép nem sokat változott. Hivatalosan onnantól már különálló minitelepüléseken haladtunk át.
Szóval a kilátó. Sajnos elég borús időnk volt, így nem sokat láttunk a lábaink előtt elterpeszkedő városból. Mire minden látnivalót megnéztünk (angol kert, kívánságok fája, nyilvánosság elől elzárt kis esketőkert), ittunk egy kávét, tisztult annyit az idő, hogy a belváros körvonalai kivehetők voltak.
Ezután átmentünk egy közeli falucskába, mely a turistáknak szóló régiségekkel, kézműves áruval és giccsekkel teletömött kis boltocskáiról híres. Láttunk itt pléh békazenekart, kettévágott elefánt alakú könyvtámaszt, ausztrál kalapot, cukorkaboltot, szappanos boltot, konyhafelszerelési boltot és még sok mindent. Az árak elég vegyesek voltak. A normáltól az igen drágáig terjedtek. Miután itt sokat nézelődtünk, kicsit vásárolgattunk és ettünk, áthajtottunk a
Dandenong Ranges National Park-ba.
Én úgy éreztem magam, mint valami időutazáson. Európában ekkora fákat nem látni. Teljesen oda voltam, meg vissza. Aki látta a Jedi visszatér c. filmet, és emlékszik arra az erdőre, ahol a kis macik éltek, na az el tudja képzelni, hogy milyen volt. A területen 1926-ban volt utoljára nagy tűzvész. Ekkor az erdő nagy része leégett, de itt ez a megújulás elengedhetetlen része. Szóval a fák nem öregebbek, mint 80 év, de 70 méter magasra nőttek. HIHETETLEN volt. Itt a páfrányok is 3 méter magas fákká nőnek, mint a dinoszauruszok idején. Na jó, akkor még magasabbak voltak, de otthon csak fél méteresre nőnek, és fa jelleg sincs. :) Az erdő egyébként a legkevésbé sem csendes hely. A madarak olyan rikácsolást csaptak, hogy csak na. Sajnos nem volt nálam semmi eszköz, amivel felvehettem volna. Ha maga az erdő nem lett volna elég, még vad állatokkal is találkoztam. Láttam a helyi megfelelőjét a hangyászsülnek, papagájt 3 félét (egy a vállamra is ült), kakadut, és kengurut. Még 3 hete sem vagyok itt, és már találkoztam ezekkel az állatokkal a szabadban.
Már megérte idejönni. :)
Képeket hamarosan teszek fel. A fotós Teki volt.
Este pedig BBQ volt. Valami tengeri ragadozóhal került a tányérra. Fenséges volt. Meg garnélarákok nyárson. Az is nyami, és a bbq-n sült zöldésgek is finomak voltak.
Tele vagyok élményekkel. :)
Tessék szavazni a blog jobb oldalán látható kérdésre! :D

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

-még jó hogy vegyél bizony,Bp-en van valahol illyen bolt,ahol Au cuccok vannak?
Szia,szia Dunai Józsi

Névtelen írta...

Szia Encók!

Még jó hogy vegyél!!! :-) Én is csak ezt tudom mondani.
Baromi jól áll! Szavaztam is rendesen.

Dunai Józsinak: Budapesten nem tudok ilyenről, de van egy bolt Salgótarjánban. A pontos címre nem emlékszem sajna.
Weblapjuk ezer éve nincs még kész. http://www.aussieshop.hu/

Üdv: Csabi

Névtelen írta...

Ja! Elfelejtettem írni még:
rohadtul irigyellek már megint Encók! Jó kis erdőben járhattál. Ha van rá lehetőséged, jó ilyen kirándulásokat betervezni.

Csabi

Névtelen írta...

Ausztrál kalap, online bolt:

http://www.katonadolog.hu/products/webaruhaz/S47/13Sapka-kalap-kesztyu-01Ausztral-kalapok/?IMRSID=18ldb0k9cmmsdbs75ues0e5ik2

Bocs Encók!

Csabi

Névtelen írta...

Hali!
Ahogy nézem a szavazás állását, kénytelen leszel venni egy ilyen kalapot. Kell is egy ilyen az embernek, nem is vitás. :-D
Márti